banner

Kerkberichten: Joanneskerk in Oisterwijk


Hieronder leest u informatie over de activiteiten in de Joanneskerk in Oisterwijk:

 

Een blik op de Joanneskerk en parochie. (foto Joris van der Pijll)

Een blik op de Joanneskerk in Oisterwijk. (foto Joris van der Pijll)

 

 

 

 

Donderdag 12 januari

9.15 uur: Rozenkransgebed

18.00 uur: Aanbidding

19.00 uur: Eucharistieviering

 

Vrijdag 13 januari

19.00 uur: Eucharistieviering

 

Zaterdag 14 januari

Geen eucharistieviering

 

Zondag 15 januari

11.00 uur: Familieviering (eucharistieviering) met Joizz, waarin de vormelingen zich voorstellen, t.i.v. Loes van Koningshoven (1ste jgt); Jan Verhoeven (mgd).

12.00 uur: Nieuwjaarsreceptie in de Kinderkerk.

 

Maandag 16 januari

12.00 uur: Eucharistieviering

 

Dinsdag 17 januari

12.00 uur: Eucharistieviering

 

Woensdag 18 januari

12.00 uur: Eucharistieviering

 

Overweging

Enige weken geleden lazen we bij Jesaja, dat de Komende genoemd werd: Wonderbare Raadsman, Eeuwige Koning, Vredevorst. En nu horen we in het evangelie dat Hij (Jezus dus) door Johannes de Doper genoemd wordt: het Lam Gods. Hij heeft de zachtheid van een lam, maar anderzijds is Hij ook de Leeuw van Juda. Niet vandaag Lam en morgen Leeuw, maar én Lam én Leeuw, én zachtheid én zeer bewust optreden. Aan alle goedheid in woorden en daden, denk aan alle genezingen, is Hij werkelijk de zachtheid zelve, maar tegelijker tijd is Hij als een leeuw tegenover onrecht. Wie mag Hij voor u zijn?

 

Woord van het pastoraal team

Oudjaar ligt achter ons en Nieuwjaarsdag ook. Zelfs zonder op de kalender of op de klok te zien, konden wij allen horen wanneer het nieuwe jaar zijn intrede deed: we schoten een onvoorstelbare hoeveelheid vuurwerk af en het knalde er op los. We hebben velen een Zalig Nieuwjaar gewenst en de draad van het leven weer als vanouds opgepakt, alsof er niets veranderd is. Naar wij hopen, blijven de wensen niet alleen bij woorden, maar ook bij daden en helpt ons optreden er toe bij dat het nieuwe jaar voor allen met wie wij te maken hebben ook aangenaam wordt, dus wensen wij u nogmaals een Zalig Nieuwjaar toe als herinnering.

 

Alpha-cursus

De Alpha-cursus gaat weer van start, en wel op dinsdagavond 24 januari in de pastorie van de Joanneskerk (aanvangstijd 18.30 uur).

De Alpha-cursus is bij uitstek geschikt voor hen die meer willen weten over de principes van ons christelijk geloof en voor hen die alles weer eens op een rijtje willen zetten, omdat geloven een beetje ‘stoffig’ geworden is.

In de cursus wordt Jezus centraal gesteld, uiteindelijk worden zij die in Jezus Christus geloven niet voor niets christenen genoemd.

Geïnteresseerd? Neem dan contact op, nu het nog kan, met

Annie Schrama (013-5282060; annie.schrama@home.nl) of met Monique Emmen (06-37374418; monique.emmen@home.nl).

U bent van harte welkom!

 

Delen: