banner

Gemeente Haaren sluit criminele woning


Op basis van een melding van het Team Criminele Inlichtingen van de politie, werd een woning aan de Blazeveldweg (Noenes) in Haaren in december doorzocht. Bij deze doorzoeking werd in de woning, naast een vuurwapen, een grote hoeveelheid drugs aangetroffen. Daarnaast werden ook op diverse plaatsen in en om de woning, goederen gevonden die (vermoedelijk) verband houden met het maken van synthetische drugs. Ook werden er drugs(resten)- en drugsafval gevonden.

Burgemeester Jeannette Zwijnenburg- Van der Vliet heeft besloten dat met ingang van 23 januari 2017, 12.00 uur de woning en het bijbehorende erf aan de Blazeveldweg in Haaren voor de duur van vier maanden gesloten en afgesloten worden.  Met deze sluiting beoogt de burgemeester de bekendheid van de woning en het bijbehorende erf als drugslocatie te beëindigen en de loop daar naartoe te doorbreken. Ook is het de bedoeling hiermee te verhinderen dat de woning en het bijbehorende erf weer worden gebruikt voor drugshandel- en/of productie.

De omwonenden op de Noenes worden per brief geïnformeerd over dit besluit.

Melden overlast

Drugs gaan gepaard met overlast en criminaliteit. De gemeente Haaren en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. De hulp van inwoners helpt daarbij. Ervaart u drugsoverlast? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven? Neemt u dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen daarna door naar de politie.

Delen: