banner

Senioren in Beweging met toeristentrein Oisterwijk


Door een unieke samenwerking van de Oisterwijkse Stichtingen Ons Oisterwijk en Oisterwijk Centraal, gaat vanaf maandagochtend 9 januari een fantastisch project van start. “Senioren in Beweging”. 55+ Senioren kunnen plaatsnemen in De PAREL Express en na een gezellig ritje door Oisterwijk gaan zwemmen in zwembad De Leije. Wie niet van water houdt kan ook deelnemen! Er worden in De Leije tevens leuke activiteiten georganiseerd. Dus bent u 55+ en voldoende vitaal om te zwemmen of om lekker ontspannen bezig te zijn en bovenal geïnteresseerd om dorpsgenoten te ontmoeten, meldt u dan aan voor deelname!

De PAREL Express, de Oisterwijkse toeristentrein, in nieuwe kleuren en logo...

De PAREL Express, de Oisterwijkse toeristentrein, in nieuwe kleuren en logo…

Peter Dirks, voorzitter van Stichting Ons Oisterwijk (beheerder van de PAREL Express) is verheugd dat de belangstelling vanuit de Gemeente en de gemeenschap voor dit project zo groot is. “Met zwembad De Leije hebben we goede afspraken kunnen maken. Ook de Gemeente Oisterwijk en de Brabantse KBO-afdeling Oisterwijk ondersteunen het project van harte”.

Eerste Kerstdag zendt RTL4 in het programma LifestyleXperience een item uit over het Oisterwijkse project “Senioren in Beweging”. De uitzending op zondag 25 december staat om 14:20 uur gepland. Op zaterdag 31 december om 15:10 uur volgt een herhaling op RTL5.

“Onze ambities zijn hoog. We willen de PAREL Express straks dagelijks gaan inzetten voor diverse activiteiten binnen onze gemeente. Naast de reguliere toeristische-, evenementen en thematische-ritten richten wij ons op sociaal-maatschappelijke activiteiten. Stichting Ons Oisterwijk heeft als doel activiteiten te organiseren, die ten goede komen aan de gemeenschap van Oisterwijk in de breedste zin van het woord. De Stichting is onafhankelijk en wordt gevormd door vrijwilligers. Met inzet van de PAREL Express verbinden we jong en oud, ondernemers en inwoners, gehandicapten, minder validen en minder bedeelden met de maatschappij. Met de Express verbinden we mensen in en met Oisterwijk, Heukelom en Moergestel. Ook aanmeldingen van chauffeurs, gidsen, helpers en ondersteuners zijn welkom”

Het project “Senioren in Beweging” start maandag 9 januari en loopt op de maandag-, woensdag- en vrijdagochtenden door tot minimaal 30 juni 2017. Op de website van Ons Oisterwijk kunt u nalezen hoe u zich kunt aanmelden en waar u kunt opstappen op De PAREL Express. Ook 55+ en woonachtig in Oisterwijk of Haaren? Wat let u om uzelf aan te melden?!

Delen: