banner

Open dag Stoommachine Oisterwijk


De vrijwilligers van de Stichting Stoommachine Oisterwijk zetten op zondag 18 december voor de laatste maal dit jaar hun deuren weer open. Op deze dag kan iedereen van 11.00 uur tot 16.00 uur komen kijken naar de 1300 PK grote Carels stoommachine uit 1924. De stoommachine van Belgische komaf zal ook dan weer de gehele dag draaien.

Stoommachine stoomt op

Burgemeester Hans Janssen komt ook regelmatig een kijkje nemen bij de stoommachine…

De toegang voor zowel volwassenen als kinderen is gratis. U kunt tegen betaling weer een heerlijk kopje koffie of thee komen drinken, of een heerlijke kop erwtensoep komen eten. Deze inkomsten zullen dan ook weer volledig worden aangewend voor het verder renoveren van deze stoommachine. Om deze stoommachine te kunnen bekijken moet U zijn op het K.V.L terrein, Almijstraat 14 te Oisterwijk.

Het Ketelhuis en de Machinekamer zijn in 2011 volledig gerestaureerd en sinds september 2015 draait de “Carels” stoommachine op luchtdruk. Tijdens de open dag worden er diverse films vertoond, o.a van de werkzaamheden die door de vrijwilligers zijn verricht om de stoommachine in de Machinekamer in zijn oude glorie te herstellen. Op dit moment zijn de provincie en de vrijwilligers hard bezig om een gedeelte van de ondergrondse gangen onder het terrein te renoveren. Zodat over een tijdje de bezoekers hierin een kijkje kunnen nemen.

Hopelijk mogen wij U verwelkomen op zondag 18 december van 11.00 uur tot 16.00 uur, op het K.V.L. terrein aan de Almijstraat te Oisterwijk. Namens het bestuur van de Stichting Stoommachine Oisterwijk wensen wij U een gezellige dag toe.

Delen: