banner

KVL archief naar Heemkundekring Oisterwijk


Vanmorgen is het volledige archief over de 100-jarige KVL overgedragen aan de Heemkundekring Oisterwijk.Joost van den Berg van Oisterwijk in Beeld, overhandigde de gedigitaliseerde informatie aan de voorzitter van de Heemkundekring Anton van Dorp. Gerrit de Jong, PC deskundige bij de Heemkundekring, mag de bestanden toevoegen aan de server met andere reeds gedigitaliseerde archieven, zoals de oude foto’s van Vlaminckx, duizenden bidprentjes en ook de archieven die Joost eerder heeft afgestaan over de Oisterwijkse verzetsstrijders na het tot stand komen van de documentaireserie Verzetsstrijders van de Straat.

Anton van Dorp (rechts) bedankt Joost van den Berg (links) voor de overdracht van het archief. Gerrit de Jong lacht, die mag met deze informatie aan de slag (Foto: Joris van der Pijll).

Anton van Dorp (rechts) bedankt Joost van den Berg (links) voor de overdracht van het archief. Gerrit de Jong lacht, die mag met deze informatie aan de slag (Foto: Joris van der Pijll).

In het archief dat vandaag werd overhandigd zijn 2316 bestanden opgeslagen van samen ruim 75 GB. Het zijn documenten, films, tekeningen en foto’s over en van de KVL die werden verzameld bij het maken van films, en door het schrijversteam bij het samenstellen van het recent uitgegeven boek 100 Verhalen van de Looierij (lees hier meer over dit boek). Volgens Joost omvat de harde schijf een veelvoud aan informatie van alles wat hij met zijn team is tegengekomen.

De vrijwilligers van de Heemkundekring, gevestigd aan de Spoorlaan in Oisterwijk, zijn blij met dergelijke initiatieven en voegen deze informatie graag toe aan hun archief. Naast het digitale archief, rust hier ook het oude krantenarchief van diverse uitgaven, waaronder die van het Kerkklokje en Nieuwsklok, en is het Heemkundig Centrum voorzien van vele boeken over Oisterwijk en omgeving.

Delen: