banner

KVL Speld voor Joost en Hennie van den Berg (+Film)


De voorman van Oisterwijk in Beeld, tevens kartrekker van het boek 100 Verhalen van de KVL, heeft vanmiddag uit handen van burgemeester Hans Janssen een KVL speld ontvangen. Zijn vrouw Hennie kreeg dezelfde waardering.

Hennie en Joost van den Berg worden persoonlijk bedankt door burgemeester Hans Janssen (Foto: Joris van der Pijll).

Hennie en Joost van den Berg worden persoonlijk bedankt door burgemeester Hans Janssen (Foto: Joris van der Pijll).

Joost maakt, samen met zijn vrouw Hennie en diverse vrijwilligers, al jaren filmdocumentaires over Oisterwijkse zaken. De verzetshelden met straten in de Pannenschuur, 150 Jaar Spoor, 50 Jaar Trappaf… het zijn enkele succesvolle titels van serie films over de lokale onderwerpen. Zo werden ook al verschillende films gemaakt over de KVL, haar historie en herontwikkeling.

Vorig jaar is vanuit hun initiatief een start gemaakt met het vastleggen van honderd verhalen over de dit jaar 100-jarige Koninklijke Verenigde Leder. Er werd een schrijversteam opgericht en voor de opmaak gezorgd. Daarbij werden vele sponsoren aangetrokken en in de voorinschrijving bijna duizend boeken verkocht. Vandaag werd een presentatiedag georganiseerd, met speciale lunch en bijeenkomst voor deelnemers en genodigden, en een middag met muziek en informatie voor het publiek. Bij dit alles waren Joost en Hennie de duidelijke kartrekker, en hebben onnoemelijk veel werk verzet. Dit alles onbezoldigd, uit interesse en betrokkenheid met de Oisterwijkse samenleving, in dit geval specifiek voor die van de KVL, toen en nu.

Dit alles werd door de burgemeester zeer gewaardeerd, en daarom beloond met een exclusief KVL speldje.

Het boek werd uitgegeven door Het Kwartier van Oisterwijk en is daar te bestellen.

 

 

Delen: