banner

50 Jaar Trappaf in een boekje


In dit deel van de Oisterwijkse Historische Brochurereeks, een uitgave van Stichting Het kwartier van Oisterwijk, komt het rijke verleden van de Oisterwijkse jongerenorganisatie Trappaf aan bod. Trappaf was en is een begrip in Oisterwijk en wie Trappaf niet kent kan altijd nog bij zijn ouders te rade gaan.

50 Jaar Trappaf in een boekje

50 Jaar Trappaf in een boekje

Trappaf was de ontmoetingsplek voor hele generaties jeugd. Hier werden vriendschappen gesloten en relaties aangegaan. Opgericht in de jaren zestig, een tijd waarin vrijwel van alles mogelijk was. Vertier zocht men dicht bij huis. Bij Trappaf kreeg je de kans om allerhande activiteiten te organiseren en er aan mee te doen. Zo ontstonden de afdelingen Sport, Carnaval, Toneel, Jeugd- en Kindermiddagen en de Culturele Commissie. Leeftijdsgroepen hadden hun eigen avond. Begonnen in de Watertoren aan de Nic. van Eschstraat verhuisde Trappaf naar een eigen pand aan de Terburghtweg. Verbouwingen deden ze zelf. Na de sluiting van dit pand in 1992 had de organisatie geen eigen home meer, maar organiseerde zij haar activiteiten op allerlei andere lokaties in Oisterwijk zoals bijvoorbeeld ’t Molentje en Curnonsky. Trappaf had geen overheidssteun nodig. Er werd nooit tevergeefs op Trappaf een beroep gedaan. Ze waren vertegenwoordigd in het Oranjecomité, de Stichting Openbaar Karnaval (SOK) en de Stichting Jeugd en Welzijn.

Trappaf ontbrak nooit in de carnavalsstoet en Trappaf Toneel werd een begrip. Met de Puk en Mukvoorstellingen trok zij honderden bezoekers in het Natuurtheater. Over de toneelgroep is meer te lezen in de Oisterwijkse Historische Brochure Honderd Jaar Vennentheater.

Ongelooflijk, wat er in die vijftig jaar door deze actieve jongerenorganisatie voor en met de Oisterwijkse bevolking allemaal georganiseerd werd en wordt. Nieuwsgierig geworden, sla deze jubileumuitgave er maar eens op na en gevoelens van nostalgie, verwondering en bewondering zullen bij het lezen ervan zeker naar boven komen.

Er is ook een film in de maak, deze komt straks via Oisterwijkinbeeld.nl

 

Delen: