banner

Schrijvers bewonderen proefdruk boek 100 Jaar KVL


Gisterenavond werd onder het genot van een hapje en een drankje, door het schrijversteam van het boek over 100 jaar Leerfabriek KVL, gezamenlijk genoten van het mooie werk dat de vormgevers de afgelopen weken hebben verricht.

100 jaar kvl boek

Het schrijverscollectief met van links naar rechts Hennie van den Berg, Joost Wagenmakers, Joost van den Berg, Bas Hopstaken, Piet Jacobs, Anton van Dorp en Ad van den Oord was unaniem vol lof over het werk van de vormgevers (Foto: Joris van der Pijll)

Honderd verhalen werden door het schrijversteam vastgelegd, en voorzien van meer dan driehonderd bijzonder sprekende, verrassende en mooie foto’s. Daarna was het aan de vormgevers. Het zijn de mensen die na het schrijfwerk, en uitzoekwerk van de vele foto’s, alle teksten en foto’s tot een mooie geheel van meer dan 250 pagina’s weten ‘in te kleuren’. Het was een enorme klus waar gisteren een einde aan kwam. Het boek werd door het team in proefdruk pagina voor pagina doorgenomen, met ook voor de schrijvers bij iedere pagina weer een verrassende blik op iets nieuws, iets verrassends. Het team heeft bij de laatste pagina, met een applaus voor de vormgevers, de proefdruk goedgekeurd.

Boek

“De toekomst wordt bepaald door het herinnerende verleden,” is een uitspraak van de Nederlandse dichter en schrijver Louis Ferron. Dat is ook de achterliggende gedachte van een schrijverscollectief dat hard werkt aan het boek “100 Verhalen van de looierij”. De kleine vereniging Oisterwijk in Beeld heeft samenwerking gezocht met uitgeverij Het Kwartier van Oisterwijk en enkele deskundige vrijwilligers om een boek samen te stellen waarin oud medewerkers hun eigen verhaal vertellen over hun belevenissen bij de KVL. Zij zijn een bron van informatie, soms vrolijk en soms bewogen, maar altijd gepassioneerd verteld. Dankzij bijdragen van sponsoren en fondsen, en de vrijwillige inzet van het schrijversteam, kunnen straks alle Oisterwijkers worden geïnformeerd en herinnerd aan het verleden. Het boek zal op 23 oktober worden gepresenteerd en is in de voorverkoop te bestellen via www.oisterwijkinbeeld.nl

Delen: