banner

Bomenwandeling Moergestel


Heemkundekring De Kleine Meijerij organiseert op zaterdag 28 mei een bomenwandeling op landgoed Zonnewende te Moergestel.

woudreus dondert om bomen bossen loes westgeest 2 10 2014Bomenkenner Mart van de Oever vertelt allerlei wetenswaardigheden over de daar aanwezige bijzondere bomen. Aanvang 10.00 uur, verzamelen op de parkeerplaats, te bereiken via de entree met het bord Europrofs. De kosten bedragen € 2,00 per persoon, te voldoen bij deelname, liefst gepast.

Villa Zonnewende is een ontwerp van Architect Karel van Bazel die begin 20ste eeuw villa’s ontwierp voor vermogende particulieren. In opdracht van Adolf van den Berg, wollenstoffenfabrikant eigenaar van de AaBe fabriek in Tilburg, bouwde hij in 1922 deze woning, een eigen versie van de Engelse landhuisstijl. De tuin is ontworpen door Leonard Springer.

Sinds 1987 is in deze villa “Europrof” gevestigd. De tuin is normaal niet toegankelijk voor bezoekers. Voor deze rondleiding werd een uitzondering gemaakt en toestemming verleend om hier te mogen rondwandelen.

Delen:

Geef uw reactie

Graag met gepaste bewoording. Ongepast gedrag melden via mail@oisterwijknieuws.nl