PGB Oisterwijk

Oisterwijkse historicus in zijn nopjes


De Oisterwijkse historicus Ad van den Oord is in zijn nopjes; op Delpher.nl zijn duizenden nieuwe nieuwsberichten over Oisterwijk opgenomen.

Het digitaal op internet plaatsen van oude kranten en de berichten die daar instaan individueel indexeren geeft historici een enorme hoeveelheid informatie die daarmee veel eenvoudiger beschikbaar komt. Zo trof Ad deze foto aan van het Rustoord in 1928.

rustoord oisterwijk ad van den oord

Ad en vele historici gebruiken deze informatie bijvoorbeeld voor het maken van boeken; op dit moment bijvoorbeeld voor het boek over 100 Jaar KVL, uitgegeven door de stichting Het Kwartier van Oisterwijk, waar ook Ad aan meewerkt.

Delen:

Geef uw reactie

Graag met gepaste bewoording. Ongepast gedrag melden via mail@oisterwijknieuws.nl