PGB Oisterwijk

Eigen infowand voor KVL boek Oisterwijk


Afgelopen vrijdag werden de schrijvers van het boek over 100 jaar KVL verrast met een volledige wand met informatie over hun boek. De informatiewand, door de Provincie aangebracht in de ontvangstruimte van de voormalige Koninklijke Verenigde Leerfabriek (KVL), vertelt over de doelstelling van het schrijverscollectief, welke bezig is met het verzamelen en uitwerken van honderd verhalen over de KVL, van ontstaan tot heden.

Vijftigste verhaal

De informatiewand in de schijvershoek in ontvangstruimte KVL Oisterwijk.

De informatiewand in de schrijvershoek in ontvangstruimte KVL Oisterwijk.

Deze week werd na vele interviews,  ophalen van anekdotes en nieuwe informatie het vijftigste verhaal genoteerd.  Wat dat betreft kan men zeggen; het boek is half klaar. Echter, zullen ze toch nog flink moeten aanpoten. Hoewel ze voor het realiseren van het boek nog tot oktober de tijd hebben, die maand is het precies honderd jaar geleden dat de leerfabriek werd opgericht middels de verkoop van aandelen, moet het schrijfwerk veel en veel eerder klaar zijn. De tekstpagina’s moeten immers nog worden samengevoegd met de vele foto’s en is er daarna nog werk voor de drukker.  Maar vijftig verhalen mag men met recht een mijlpaal noemen en als het enthousiasme van deze groep zo blijft, gaat dat  vast en zeker lukken.

Wie woont er in een voormalig KVL huis?

Het boek omvat hoofdzakelijk menselijke verhalen en raakt veelal ook de omgeving van de KVL; de invloed van het werk op de KVL voor de families en sportclubs, de bedrijven en omgeving. Zo is bekend dat de KVL veel woningen in bezit had. Wie daar iets over kan vertellen, misschien nu nog steeds in zo’n woning woont, of iets anders opvallends heeft meegemaakt op de KVL, is van harte welkom tijdens een van de spreekuren op KVL.

Wekelijks is er iemand van het schrijversteam aanwezig in Kafé van Leer op het KVL terrein. Bel voor de zekerheid om een afspraak te maken 06-13764283. Op de site van Oisterwijk in Beeld vindt u meer informatie over het boek en de data en tijden van aanwezigheid van het team in de schrijvershoek op KVL.

 

Delen:

Geef uw reactie

Graag met gepaste bewoording. Ongepast gedrag melden via mail@oisterwijknieuws.nl