PGB Oisterwijk

Uniek verhalenboek over KVL Oisterwijk in de maak


De mensen van Oisterwijk in Beeld maken films. Over bijvoorbeeld verzetsstrijders in Oisterwijk, Rommeldam en andere films zoals Intents, Reuzenoptocht etc. Vanwege het 100-jarige bestaan van KVL zijn ze dit jaar bevangen door het KVL virus! Resultaat: er komt een bijzonder mooi boek over de leerfabriek, met als titel: 100 Verhalen van de looierij.

kvl leerfabriek oisterwijk Oisterwijk in Beeld 16 2 2016In ruim 200 pagina’s word je meegenomen naar tijden waarin de looierij een heel belangrijke rol vervulde in de Oisterwijkse gemeenschap. Oud medewerkers vertellen hoe het er aan toe ging. Maar ook anekdotes komen aan bod net zoals de geschiedkundige kant, historische informatie, feiten en prachtige foto’s. Het gaat uiteraard over de ontwikkelingen vanaf 1916 tot aan de sluiting in 2001, maar er is ook aandacht voor de ontwikkelingen van nu en in de toekomst. Tenslotte is KVL een prachtig industrieel erfgoedcomplex met daaromheen straks een nieuwe woonwijk.

Het boek is een initiatief van Oisterwijk in Beeld en wordt geheel door vrijwilligers gemaakt. De professionele input van het schrijverscollectief, bestaande uit Ad van den Oord (historicus en publicist), Joost Wagemakers (voormalig wethouder en schrijver van boeken), Bas Hopstaken, Kim Damen (Erfgoedfabriek) , Joris van der Pijll (Nieuwsklok, OisterwijkNieuws.nl), Piet Jacobs (Brabants Dagblad) en Hennie en Joost van den Berg (programmamakers Oisterwijk in Beeld), staat samen met de Stichting Het Kwartier van Oisterwijk (uitgeverij) borg voor een prachtig en historisch verantwoord boek. Een boek dat past in de Oisterwijkse Historische Reeks van de stichting.

Schrijvershoek
Het streven is om 100 verhalen te noteren. Er zijn al tal van gesprekken gevoerd, waaruit vaak bijzondere en ook grappige voorvallen zijn opgetekend. Ook komen nieuwe feiten aan het licht. Oisterwijk in Beeld is op zoek naar nog meer mensen die op de een of andere manier te maken hebben gehad met de KVL. Hebt u een bijzonder verhaal, mooie foto’s of herinneringen aan de KVL, dan bent u van harte welkom in de schrijvershoek op KVL!

Vanaf volgende week zal wekelijks iemand van het schrijversteam een dag aanwezig zijn in Kafé van Leer op het KVL terrein. Bel voor de zekerheid om een afspraak te maken 06-13764283. Op de site van Oisterwijk in Beeld vindt u meer informatie over het boek en de data en tijden van aanwezigheid van het team in de schrijvershoek op KVL.

 

Delen:

Geef uw reactie

Graag met gepaste bewoording. Ongepast gedrag melden via mail@oisterwijknieuws.nl