banner

Oisterwijks Wereldnieuws: De kat is uit de boom


Bijna twee weken zat er een jonge kat in een boom op camping de Reebok aan de Duinenweg in Oisterwijk. SBS 6 was er bij; de kat is uit de boom!

Camping gasten konden de kat dag en nacht horen miauwen en werden er langzamerhand een beetje gek van.  na de brandweer, een boombedrijf en allerlei goedbedoelde lokmiddelen en roepen is het gisteren een boomklimmer gelukt de kat uit de boom te laten vallen. Er werd een tak afgezaagd en de kat werd door omstanders en zelfs cameramensen van SBS 6 opgevangen.

De kat schreeuwt de campinggasten toe, maar komt de boom niet uit (Foto Toby de Kort).

De kat schreeuwt de campinggasten toe, maar komt de boom niet uit (Foto Toby de Kort).

Een aantal dierenvrienden op de camping was al twee weken bezig met het zoeken naar een oplossing om de kat uit de boom te krijgen. De brandweer is inmiddels al vier keer ter plaatse geweest met verschillende wagens en materiaal, maar omdat de camping erg smalle paadjes heeft kan de hoogwerker van de brandweer er niet bij komen. Een ladder is niet lang genoeg en de campinggasten en campingeigenaar wisten zich geen raad meer.

De kat is uit de boom in Oisterwijk (Foto: Toby de Kort)

De kat is uit de boom in Oisterwijk (Foto: Toby de Kort)

De kat zat inmiddels op ongeveer 20 meter hoogte. Een aantal campinggasten heeft al van alles geprobeerd en meerdere keren de politie om raad gevraagd, de brandweer gebeld, contact gelegd met de dierenbescherming/dierenambulance en met een boomklimmer. Zelfs een hoogwerker van Totaalboom Brabant, die donderdagavond een laatste poging heeft gedaan om bij de kat te komen, mocht niet helpen.

Een boomklimmer heeft zondag, ondertussen na lokale media, regionale media ook in het bijzijn van de landelijke media, nog een poging gewaagd.  Een boomklimmer heeft speciale schoenen met ijzeren punten waardoor hij makkelijk in een boom kan klimmen. Uiteraard was ‘onze’  Toby er weer bij…

 

 

Delen:

Geef uw reactie

Graag met gepaste bewoording. Ongepast gedrag melden via mail@oisterwijknieuws.nl