Start Oisterwijk 800 met vlag en proost!

Vandaag werd op het Lindeplein in Oisterwijk de start gevierd van het feestjaar ter gelegenheid van 800 jaar stadsrechten voor Oisterwijk. In een overvol programma werden, omringd door middeleeuwse gebruiken, meerdere activiteiten georganiseerd voor jong en oud.

 

Terwijl binnen een paar honderd genodigden genieten van een toneelvoorstelling over 800 jaar Oisterwijk, leren de kinderen buiten op een speelse manier hoe ridders hun zwaard hanteren.

 

Kinderen in ridder of jonkvrouw uitdossing strijden voor de mooiste en slimste ridder en jonkvrouw. Helaas werd er ook iemand in het publiek onwel, maar de organisatie wist daar op professionele weize mee om te gaan.

 

Hein de Roeper, de Commissaris van de Koninging, de Hertogh Hendrik I, burgemeester Hans Janssen, ridders en jonkvrouwen, kijken gespannen toe hoe ridder Diederik van Durendael de ene na de andere ridder verslaat en zo het recht van de stad Oisterwijk verdedigt.

 

Na dit alles gaat de speciale Oisterwijk 800 vlag in de top en proosten boeren, burgers en buitenlui op de start van dit feestjaar en op het mooie Oisterwijk…

 

Voor meer film, foto, het gedicht, de oorkonde en alle evenementen en nieuws over Oisterwijk 800 kijkt u nu en het hele jaar op de thema pagina Oisterwijk 800

Foto: Joris van der Pijll

Meer info klik hier!

Pin It

Reactiemodule gesloten, mail@oisterwijknieuws.nl